معرفي محققان و اساتيد حوزه شبكههاي اجتماعي؛ مختصري در مورد آقاي دكتر محمود شارعپور.
در ادامه مطالب منتشر شده در سايت ذيل موضوع معرفي متخصصين SNA كه به معرفي استادان و نيز محققان فعال در حوزه تحليل شبكه اجتماعي و مطالعه علمي شبكههاي اجتماعي واقعي و مجازي ميپردازند؛ در اين مطلب قصد ارائه مطلب مختصري در مورد آقاي دكتر محمود شارعپور، عضو هيئت علمي و دانشیار گروه جامعهشناسي دانشگاه مازندران، را داشتهايم، ايشان ضمن فرصت مطالعاتي اعضاي هيئت علمي، در دانشگاه تورنتو كانادا با پروفسور بري ولمن همكاري داشتهاند كه در اينجا به معرفي فعاليتها و آثار بري ولمن پرداختيم. علائق اصلي تحقيقاتي دكتر شارعپور كه در صفحه شخصي ايشان در وبسايت دانشگاه مازندران عنوان شده است شامل: سرمايه اجتماعي، جامعهشناسي شهري و جامعهشناسي آموزش و پرورش ميگردد. در يكي از مقالات، ايشان به بررسي نسبتا مبسوط و مفصل نقش شبكههاي اجتماعي در بازتوليد نابرابري آموزشي پرداختهاند كه در اين لينك قابل دستيابي در پايگاه اطلاعات علمي جهاد دانشگاهي ميباشد.
.
در چكيده اين مقاله ميخوانيم:
«شكي نيست كه موفقيت آموزشي هر دانشآموزي تا حدودي وابسته به ويژگيهاي فردي او است، اما نبايد فراموش كرد كه دانشآموز به عنوان عضوي از مدرسه، خانواده و اجتماع، ممكن است به منابع و حمايتهاي مختلفي دسترسي داشته باشد كه در موفقيت آموزشي او تأثير مهمي بيافريند. ديدگاه شبكه با مطالعهي روابط اجتماعي بين مجموعهاي از افراد، به تحليل ساخت اجتماعي ميپردازد و ضمن توجه به كل ساخت، الگوي روابط موجود در داخل ساخت را نيز بررسي ميكند. بنابراين نقطه تمركز ديدگاه شبكه اين است كه به جاي تأكيد بر كنشگران و ويژگيهاي فردي آنان، ساختار روابط بين كنشگران را مورد توجه قرار ميدهد. مقالهي حاضر ابتدا به تعريف شبكهي اجتماعي و كاركرد آن ميپردازد. سپس شبكه به مثابه سرمايهي اجتماعي فردي بررسي شده و در نهايت با استفاده از تحليل شبكهاي، چارچوب مفهومي جديدي براي تبيين نابرابري آموزشي ارائه ميگردد. از ديدگاه تحليل شبكهاي، برخورداري از رابطهي حمايتي با عاملان نهادي شرط لازم براي پيشرفت در نظام آموزشي و همچنين موفقيت شغلي در آينده است.»
.
با توجه به اینکه قسمت زیادی از مطالب این مقاله به معرفی بنیانهای رویکرد نظری تحلیل شبکه اجتماعی و پیش فرضهای روش تحلیل شبکه اجتماعی میپردازد و از معدود متون فارسی است که به سادگی و با لحنی شیوا به معرفی این رویکرد نظری پرداخته است، به علاقهمندان تحلیل شبکه اجتماعی توصیه میکنم این مقاله را حتما مورد مطالعه قرار داده از مطالب مفید آن بهرهمند گردند.
لينكهاي مرتبط:
صفحه شخصي دكتر شارعپور در وبسايت دانشگاه مازندران
مقاله نقش شبكه هاي اجتماعي در باز توليد نابرابري آموزشي
برای دریافت رایگان مطالب جدید ایمیل خود را وارد کنید:
سلام.موضوع پایان نامه ی من مربوط به فیس بوک و هویت هست.لطفا منبع و مقاله در این زمینه بهم معرفی کنید